Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • 5 декември e Световният ден на турското кафе
  С фантастичната си миризма, изпълваща домовете, офисите, кафенетата и може би дори и улиците, турското кафе е съществена част от турските традиции. Това е и едно от най- забележителните и приятни изживявания, които ще имате по време на пътуването си до Турция. В Турция турското кафе е не просто питие, а част от културата, социален посредник, който обединява хората, като им помага да се социализират The post 5 декември e Световният ден на турското кафе appeared first on Туристически новини от България.
 • Прогноза за времето декември 2023
  Уважаеми дами и господа, Изразяваме силното си възмущение и несъгласие с начина, по който днес в предаването „Тази сутрин“ на БТВ, климатологът проф. Георги Рачев представи прогнозата за времето през месец декември. Съвсем резонно, тази информация е изключително важна, защото на нейната достоверност се базира […] The post Прогноза за времето декември 2023 appeared first on Туристически новини от България.
 • Започва DiVino.Taste
  Днес започва любимият на ценителите на българското вино форум – DiVino.Taste 2023. Събитието ще се проведе за 12-и път тази година – от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София. DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените […] The post Започва DiVino.Taste appeared first on Туристически новини от България.
 • Чудните мостове в Родопите са направени от скелет на змей
  Змей изваял Чудните мостове в Родопите. Поне така твърди легендата. Митичното създание отмъквало в продължение на години овцете на пастирите от близкото село Забърдо. Хората страдали, но никой юнак не смеел да потърси змея и да го пребори в равна схватка. Накрая неволята ги научила […] The post Чудните мостове в Родопите са направени от скелет на змей appeared first on Туристически новини от България.
 • Баклавата – вековната турска традиция
  Баклава. Този възхитителен турски десерт, включващ тънки, хартиени пластове фило точено тесто, масло и ароматен сладък сироп, почти сигурно е първият десерт или поне задължителна спирка в гастро маршрута на всеки турист, посещаващ Турция. Истински празник на вкуса, баклавата също е важен символ на богатото културно наследство на Турция. Вековната традиция, майсторството и богатата история на сладкиша, доведоха до признаването на специалния му ден - 17 ноември е обявен за Световен ден на баклавата. The post Баклавата – вековната турска традиция appeared first on Туристически новини от България.
 • В пещерата Дяволското гърло тече най-високият подземен водопад на Балканите 
  Една от най-загадъчните пещери у нас безспорно е Дяволското гърло край Триград. Според учените пещерата се е образувала преди около 175 хиляди години, като днес тя привлича туристи от цял свят, не само с любопитното си име и тайнствената си, причудлива красота, но и с […] The post В пещерата Дяволското гърло тече най-високият подземен водопад на Балканите  appeared first on Туристически новини от България.
 • Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ е най-препоръчваният за посещение туристически обект в България
    Поредни световни признания завоюва най-посещаваната туристическа атракция на българското Черноморие – замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Авторитетният европейски туристически медиен портал European Best Destinations публикува актуализираните данни за значимите туристически обекти и събития в Европа. На базата на широк спектър от критерии, включващи […] The post Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ е най-препоръчваният за посещение туристически обект в България appeared first on Туристически новини от България.
 • Мегалитът на Богинята майка край Бузовград крие тайни на 4000 години 
  Античната история – фактите, митовете и легендите от древността привличат туристи от цял свят у нас, защото през нашите територии са минали много народи с различен бит и култура, които са оставили своя отпечатък. Любопитна история е свързана с Богинята майка и известният като българският Стоунхендж мегалит. The post Мегалитът на Богинята майка край Бузовград крие тайни на 4000 години  appeared first on Туристически новини от България.
 • Лятото продължава на Турската Ривиера
  Въпреки че смяната на часовете време уж официално сложи край на лятото, туристите по средиземноморските и егейските брегове на Турция, все още се препичат на топлото слънце, плувайки в искрящите сини води и наслаждавайки се на приказната турска кухня. Турската Ривиера, с 300 слънчеви дни […] The post Лятото продължава на Турската Ривиера appeared first on Туристически новини от България.
 • Римската гробница в Силистра смайва с цветни стенописи
  Една от най-малко познатите римски гробници в България, макар и незаслужено, е Римската гробница в Силистра. Причината за този факт е прозаична – достъпът до забележителността е силно ограничен, за да бъдат запазени непокътнати за поколенията цветните стенописи на могилата, които са пощадени от времето вече 17 века. The post Римската гробница в Силистра смайва с цветни стенописи appeared first on Туристически новини от България.