Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Намаление на онлайн билети за Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново
  10% по-евтино могат да ви излязат входните билети за Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, ако резервирате пропуските онлайн през официалната интернет страница на атракцията – https://zamaka.bg/reservations/ . За целта трябва в процеса на резервация да въведете промо кода ONLINE. Така вместо 20 лева на човек, билетът ще ви струва 18 лева. The post Намаление на онлайн билети за Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново appeared first on Туристически новини от България.
 • Нестинарите честват с танц върху огъня свети Илия
  Ако искате да се насладите на автентичен нестинарски танц в Странджа, празнувайте в мистичната планина денят на пророк Илия на 20-ти юли. The post Нестинарите честват с танц върху огъня свети Илия appeared first on Туристически новини от България.
 • Ваканция в България с чисто море и гледка към плуващи делфини
  Да почиваш в луксозен и чист хотел с гледка към бистро море, играещи в него делфини, спокойствие, зеленина и безопасен плаж с плитки води и без вълни. Кой не си мечтае за подобна идилична ваканция, която на всичкото отгоре да не изпразни банковата му сметка? Оказва се, че не е нужно да пътувате до другия край на света, за да си позволите подобно удоволствие. Достатъчно е да се качите на колата, да натоварите плажните принадлежности, децата, любимия или пък само няколко книги и да се отправите към хотел „Парадайз Бийч“, който се намира над плажа Робинзон между курортите Свети Влас и Елените. The post Ваканция в България с чисто море и гледка към плуващи делфини appeared first on Туристически новини от България.
 • В Латвия уволняват, ако не искате ваксина
  Латвийските власти въведоха задължителна ваксинация срещу COVID-19 за своите граждани. The post В Латвия уволняват, ако не искате ваксина appeared first on Туристически новини от България.
 • На 30-ти юли шествие се покланя при пещерата на Света Марина
  Пещерата на Света Марина край Странджа е почитана от местното население още от древността. The post На 30-ти юли шествие се покланя при пещерата на Света Марина appeared first on Туристически новини от България.
 • Изкъпете се под водопада Самодивското пръскало
  Водопадът Самодивското пръскало се спуска отвесно по скалите от около 50 метра, а пръските образуват малко плитко вирче. The post Изкъпете се под водопада Самодивското пръскало appeared first on Туристически новини от България.
 • Туроператорите ще трябва да върнат парите на клиентите си до месец след получаването им
  Един месец срок ще имат туроператорите да се разплатят със своите клиенти, след като получат последния транш от предвидената държавна помощ The post Туроператорите ще трябва да върнат парите на клиентите си до месец след получаването им appeared first on Туристически новини от България.
 • Туроператори искат да съдят държавата
  Туроператори планират да съдят Министерство на туризма заради новите правила за държавна помощ, с които ще бъдат раздадени 16,5 млн. лв. Средствата ще бъдат раздавани целево за разплащане с клиенти на компаниите за провалените ваканции в периода от 1 март до 31 декември 2020 г. The post Туроператори искат да съдят държавата appeared first on Туристически новини от България.
 • Владишкият мост във Велико Търново е почти на 250 години
  Владишкият мост е построен над река Янтра във Велико Търново през 1774- та година. The post Владишкият мост във Велико Търново е почти на 250 години appeared first on Туристически новини от България.
 • По пътя на коприната до най-стария храм в света Гьобекли тепе
  Най-старият храм на света, много по-древен от египетскиет пирамиди и от Стоунхендж се намира на една ръка разстояние от България – в съседна Турция. Едно от най-мистичните места на света, поредица от кръгли изправени камъни е вдигнато недалеч от днешната сирийска граница в близост до град Шанлъурфа преди повече от 12 000 години. The post По пътя на коприната до най-стария храм в света Гьобекли тепе appeared first on Туристически новини от България.