Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Община Каспичан иска да управлява Плиска
  Община Каспичан настоява да управлява Националнияисторико-археологически резерват (НИАР)"Плиска", а зад идеята вече са застанали и стотици граждани на общината, които са създали и подписали петиция с това искане. Местният парламент вече прие декларация, с която проявява интерес за стопанисване на туристическата атракция по регламента, позволен от Закона за културното наследство. The post Община Каспичан иска да управлява Плиска appeared first on Туристически новини от България.
 • Посрещнете изгрева над Хималаите
  Да посрещнеш изгрева над планинската верига с най-високи върхове – Хималаите. Струва ви се като миси невъзможна, защото не сте планинар, не сте професионален алпинист и си мислите, че тази красота е недостижима и ще си остане несбъднат блян? Нищо подобно. Изгревът над Хималаите за щастие е достъпен и за „обикновени“ туристи и пътешественици, които имат възможност и желание да си подарят приключението Непал. И ако има фирма, на която бих се доверила за подобно приключение, определено е Никона.  The post Посрещнете изгрева над Хималаите appeared first on Туристически новини от България.
 • Круизната компания Celestyal с нов главен търговски директор
  Круизната компания Celestyal, която е най-предпочитаната от клиентите за пътешествие до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обяви назначаването на Лий Хаслет (Lee Haslett) за главен търговски директор на компанията. Хаслет поема поста от Лесли Пиден, който е част от екипа на Celestyal повече от пет […] The post Круизната компания Celestyal с нов главен търговски директор appeared first on Туристически новини от България.
 • 10 500 артефакта отриха в Анадола през 2022 г.
  Регионът Анадола в Турция е сред люлките на човешката цивилизация. През последните години археолозите от целия свят и тези от южната ни съседка са обединили усилия, за да открият максимална част от историческите тайни, които се крият в недрата на древната земя. През 2022 г. са извършени 713 проучвания, а резултатът от тях са впечатляващите 10 500 артефакта. The post 10 500 артефакта отриха в Анадола през 2022 г. appeared first on Туристически новини от България.
 • На 19 декември стават ясни победителите в анкетата на Замъка „Влюбен във вятъра“
  На 19-ти декември ще станат ясни победителите в Коледната анкета на Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново.  Те ще бъдат обявени на Фейсбук снраницата на атракцията. Чрез жребий сред вярно отговорилите на въпросите в анкетата ще бъдат раздадени бутилка червено и бяло вино от специалната […] The post На 19 декември стават ясни победителите в анкетата на Замъка „Влюбен във вятъра“ appeared first on Туристически новини от България.
 • Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново раздава коледни подаръци
  Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново раздава подаръци в навечерието на светлия християнски празник Коледа. Ако се включите в традиционната празнична викторина на атракцията можете да получите различни награди. Трима от вярно отговорилите на въпросите в анкетата ще получат пакет Коледни подаръци: бутилка червено и […] The post Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново раздава коледни подаръци appeared first on Туристически новини от България.
 • Промоция на круизи в Гърция с цени от 299 евро на човек 
  Най-добрата компания за круизи до гръцките острови и Източното Средиземноморие Celestyal  пусна супер изгодни оферти за круизи през 2023 г. За да се възползвате от изгодните цени трябва да резервирате до 28-ми февруари 2023 г. При записване като част от кампанията директно през сайта на […] The post Промоция на круизи в Гърция с цени от 299 евро на човек  appeared first on Туристически новини от България.
 • Парк и спа хотел Марково – любим на семействата с деца
  Едва ли има семейство с деца в България, на което Парк и спа хотел Марково край Пловдив да не е любимото място за прекарване на ваканцията или на свободните уикенди. Ако проверите отзивите в специализираните групи за отдих, в които майки и семейства, обменят опит, това е е и един от най-препоръчваните хотели. Неслучайно годишната заетост на хотела надхвърля 70 на сто. The post Парк и спа хотел Марково – любим на семействата с деца appeared first on Туристически новини от България.
 • Хотелът на бъдещето вече работи в Пловдив
  Ако се чудите как точно ще изглежда хотелът на бъдещето – можете да отскочите до Пловдив. Именно в града под тепетата се намира вторият в Европа и първият в Централна и Източна Европа хотел, в който до дни предстои да бъде въведен „дигитален ключ“ за клиентите – The Emporium. The post Хотелът на бъдещето вече работи в Пловдив appeared first on Туристически новини от България.
 • Круизната компания Celestyal поручи световна награда за най-добро обслужване
  Круизната компания Celestyal спечели ново световно признание - световната награда за "Най-добро обслужване (Океански пътувания)“. The post Круизната компания Celestyal поручи световна награда за най-добро обслужване appeared first on Туристически новини от България.