Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Кукери гонят злото и Ковид-19 от Пернишко
  Въпреки, че международният маскараден фестивал „Сурва“ няма да се проведе през тази година в Перник заради мерките за неразпространение на Ковид-19, традицията ще бъде спазена в селата в региона. The post Кукери гонят злото и Ковид-19 от Пернишко appeared first on Туристически новини от България.
 • 1300 посетиха Асеновата крепост само за три дни
  1300 души са посетили Асеновата крепост само през първите три дни на 2021 г. – от 1-ви до 3-ти януари. А приходите от продадените билетчета и сувенири възлизат на общата сума от 6600 лв. Първите туристи през тази година, разгледали паметника на културата са били […] The post 1300 посетиха Асеновата крепост само за три дни appeared first on Туристически новини от България.
 • Българин е единственият чужденец в икономическа програма за партньорство на Русия
  Управителят на Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново Янко Кръстев стана единственият доверителен партньор чужденец в програмата ОНД-МИР за икономическо партньорство. Като посланник на историческия туризъм в ОНД Кръстев организира и проведе уникална по мащаб международна акция на културните и политически институции на 23 държави […] The post Българин е единственият чужденец в икономическа програма за партньорство на Русия appeared first on Туристически новини от България.
 • Резервирате почивка на Карибите, в последния момент научавате до къде летите
  Клиентите им, които искат да си починат и съберат тен през зимата ще могат да резервират ваканция до Карибите, а чак в последния момент да научат до коя дестинация реално ще летят. The post Резервирате почивка на Карибите, в последния момент научавате до къде летите appeared first on Туристически новини от България.
 • Банско подарява бъфове с купени ски карти за над 900 лева
  Брандиран шал тип бъф ще получи всеки, който закупи сезонна или фамилна ски карта, както и Bansko Twenty. The post Банско подарява бъфове с купени ски карти за над 900 лева appeared first on Туристически новини от България.
 • С нова позлата Пантеонът на възрожденците посреща гости в Русе
  С впечатляваща позлата на купола и напълно реновиран посреща гости  Пантеонът на възрожденците от българското национално възраждане посреща посетители в Русе. The post С нова позлата Пантеонът на възрожденците посреща гости в Русе appeared first on Туристически новини от България.
 • Жeлезопътният транспорт може да спечели от Covid-19
  Железопътният транспорт може да е сред печелившите индустрии в постпандемичния свят. The post Жeлезопътният транспорт може да спечели от Covid-19 appeared first on Туристически новини от България.
 • Възстановяват полетите Истанбул-Варна от 13 ноември
  Авиокомпанията „Търкиш Еърлайнс“ планира да възстанови редовната си линия от Истанбул до Варна от 13ти ноември 2020. Между морската ни столица и турския мегаполис полетите ще се осъществяват два полета седмично – в понеделник и в петък. Полетите са в продажба на сайта на авиокомпанията. […] The post Възстановяват полетите Истанбул-Варна от 13 ноември appeared first on Туристически новини от България.
 • Нов таван за европомощта за закъсали фирми – 3 млн. евро
  До 3 млн. евро може да получи компания, включително и от туристическия сектор, която е отчела поне 30 на сто спад в оборота спрямо 2019 г. Това съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, които са единственият член за България на Европейската асоциация на хотели, ресторанти, […] The post Нов таван за европомощта за закъсали фирми – 3 млн. евро appeared first on Туристически новини от България.
 • 26 октомври става ден на мавруда
  26 октомври да бъде обявен за ден на мавруда. Около тази идея да направят по-разпознаваем у нас и в чужбина срещаният единствено у нас винен сорт са обединили сили винени експерти, сомелиери и представители на туристическия бизнес. The post 26 октомври става ден на мавруда appeared first on Туристически новини от България.