Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Замъкът в Равадиново е с нови цени на билетите от 1 юни
  Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново променя цените на входните си билети от 1 юни. Децата до 7 години продължават да влизат напълно безплатно в атракцията, а за да я разгледат „възрастните“ трябва да си купят входен билет на стойност 30 лева. Добрата новина е, че през официалния сайт на Замъка - https://zamaka.bg/reservations/ ползвате отстъпка в размер на 10 процента. Тоест редовният билетът излиза 27 лева на човек вместо 30 лева. The post Замъкът в Равадиново е с нови цени на билетите от 1 юни appeared first on Туристически новини от България.
 • Момината Кула в Истанбул отваря отново за туристи
  След основна реставрация и подобрения, легендарната Момина Кула в Истанбул отвори врати отново. Къз Кулеси или Момината кула , както я наричат е емблематична постройка край бреговете на азиатската част на Истанбул се реставрираше през последните близо две години по проект на Министерството на културата и туризма на Турция. Сега кулата ще в Босфора ще работи като музей-паметник. The post Момината Кула в Истанбул отваря отново за туристи appeared first on Туристически новини от България.
 • Да се люлееш върху гигантска паяжина на 30 метра над земята в музея
  Представяли ли сте си някога как се люлеете върху гигантска паяжина на 30 метра над пода, а под вас се разхождат любители на изкуството. Сигурна съм, че една ли ви е хрумвала тази, на пръв поглед, налудничева идея. Но на аржентинския артист Томас Сарацено не само му хрумва, но и действащата му инсталация за разходки във въздуха е изложена в музея K21 в Дюселдорф. Но ако си падате по екстремните и необичайни преживявания трябва да побързате, тъй като музеят на изкуството на 21 век сменя експонатите си, така че не се знае докога ще имате този шанс. The post Да се люлееш върху гигантска паяжина на 30 метра над земята в музея appeared first on Туристически новини от България.
 • Резерватът Сребърна носи името си от легенда за потопено съкровище
  Резерватът Сребърна край Силистра е едно от българските природни местообитания под егидата на ЮНЕСКО, които са защитени като част от световното природно наследство. Много преди да се превърне в биосферен резерват обаче езерото, което е с незначителна дълбочина до 3 метра и често се заблатява, е провокирало въображението на местни и на пътешественици с многообразието от птици, но и с цвета на водите си, заради които и носи името Сребърна. The post Резерватът Сребърна носи името си от легенда за потопено съкровище appeared first on Туристически новини от България.
 • Мощите на тримата влъхви се пазят в катедралата в Кьолн
  Една от най-известните катедрали в Германия, а и в света безспорно е Кьолнската - „Свети Петър и Света Мария“. Причините за този факт не са една и две. На първо място готическата сграда, изграждана в продължение на близо 200 години впечатлява с архитектурата, високите колони, каменните украшения, цветните стенописи. Освен това обаче тя е свята за вярващите, защото именно в катедралата на Кьолн се пазят мощите на тримата влъхви – мъдреците, които последвали звездната светлина, за да се поклонят първи пред Спасителя Исус Христос. The post Мощите на тримата влъхви се пазят в катедралата в Кьолн appeared first on Туристически новини от България.
 • НАП: Община Чепеларе нарушава закона, като събира такса смет за незавършени и необитавани обекти
  Община Чепеларе нарушава закона, като събира такса смет за незавършени и необитавани обекти, които не генерират отпадъци. Това става ясно от отоговорите на Националната агенция по приходите (НАП) на въпроси, поставени от travelbulgarianews.bga. “Изпълнителният директор на НАП в качеството си на орган, издаващ методически разяснения по прилагане на Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) и по-точно чл. 4, ал. 6 от закона, е изразил становище по въпроса с писмо с изх. № 08-M-14 от 16.07.2020 г., според което за сградите по чл. 15, ал. 5 ЗМДТ /завършени на етап „груб строеж“ или с констативен акт по чл. 176, ал. 1 от Закона за устройство на територията/, за които са изпълнени законовите условия и са придобили качеството на обекти, облагаеми с данък, такса за битови отпадъци не се дължи“, категорични са от агенцията по приходите. The post НАП: Община Чепеларе нарушава закона, като събира такса смет за незавършени и необитавани обекти appeared first on Туристически новини от България.
 • Амфитеатър на брега на морето
  Да се насладите на сревен величесвтен античен театър на брега на морето, докато се наслаждавате на отблясъка на слънчевите лъчи в безкрайното синьо край бреговете на гръцки остров Кипър. Всички това може да бъде само една малка спирка от приключението ви, ако резервирате круиз „Три континента“ на най-предпочитана компания за корабни пътешествия в региона на Средиземно море Celestyal. Особено чудно беше да посетим запазените руини на древния град и да разгледаме мозайките през декември, когато времето в Кипър е топло за разлика от това в България. The post Амфитеатър на брега на морето appeared first on Туристически новини от България.
 • Гругапарк в Есен – цветен оазис насред града
  Едно от местата, които задължително трябва да посетите в германския град Есен е Гругапрак – място за релакс, ботаническа градина, мини зоопарк, прохладно място край езера и река, място за наблюдение на птици и всичко това като огромен зелен оазис почти в сърцето на града. Неслучайно паркът е любимо място за отдих, събиране на слънчев тен, пикник, сливане с природата, за разходки с домашни любимци. The post Гругапарк в Есен – цветен оазис насред града appeared first on Туристически новини от България.
 • Круизната компания Celestyal разширява екипа си
  Круизната компания Celestyal, носител на редица награди и избор номер едно на пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, продължава да влага значителни инвестиции в разрастващите се ключови пазари с назначаването на нови членове на ръководни позиции в търговския си екип. Тобиас Клич се присъединява към компанията като вицепрезидент “Развитие на световните пазари“, а Бет Хюлет е назначена за мениджър на отдела. The post Круизната компания Celestyal разширява екипа си appeared first on Туристически новини от България.
 • Лятно парти край басейна с коктейли и модно ревю в спа ризорт „Св. Иван Рилски“ в Банско
  Летният сезон в спа резорт „Св. Иван Рилски“ в Банско ще бъде открит с горещо парти край басейна с много коктейли, смях, музика и модно ревю. Част от незабравимата фиеста можете да станете на 10 юни в комплекса. Summer Vibes парти естествено включва много танци […] The post Лятно парти край басейна с коктейли и модно ревю в спа ризорт „Св. Иван Рилски“ в Банско appeared first on Туристически новини от България.