Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Колумбия – магия от цветове, вкусна храна и златото, вдъхновило легендата за Ел Дорадо
  Първата асоциация, когато се спомене Колумбия, безспорно е Пабло Ескобар – прочутият колумбийски наркобос, който изгорили милиони долари, само за да стопли дъщеря си. Колумбия отдавна се опитва да се отърси от славата си на дрогата. Всъщност страната е спокойна туристическа дестинация, която може да се приеме и за по-сигурна от определени райони и квартали у нас. И ако решите да си подарите пътуване, за да откриете историята, цветовете и вкусната страна на южноамериканската страна, няма да съжалявате. Още повече, че в момента за влизане в държавата няма абсолютно никакви медицински изисквания и не трябва да представяте ваксинационен сертификат или PCR тест. За българи не се изискват и визи. The post Колумбия – магия от цветове, вкусна храна и златото, вдъхновило легендата за Ел Дорадо appeared first on Туристически новини от България.
 • Нова година в света на Дядо Коледа
  С директния чартър на Планет Травел Център , цената на снежното 6-дневно приключение и посрещането на 2022 г. в една от най-интересните части на Финландия ще ви излезе около 3000 лева на човек. The post Нова година в света на Дядо Коледа appeared first on Туристически новини от България.
 • Туроператорите връщат пари за провалени ваканции до 30 ноември
  Правителството удължи срока, в който туроператорите трябва да се разплатят със своите клиенти за провалените пътувания през 2020 г. заради коронавируса. Фирмите ще трябва да се разплатят с потребителите, които са отказали ваучери до 30 ноември. The post Туроператорите връщат пари за провалени ваканции до 30 ноември appeared first on Туристически новини от България.
 • Затвориха пещера Съевата дупка заради Ковид-19
  Затвориха за посетители пещера “Съева дупка” заради положителна проба на служител за Ковид-19, съобщиха от Българския туристически съюз, който стопанисва пещерата. The post Затвориха пещера Съевата дупка заради Ковид-19 appeared first on Туристически новини от България.
 • Вижте едно от новите седем чудеса – Петра, пъстрите корали и римското наследство на Йордания
  оради простата причина, че вече има нови чартърни програми с обиколни екскурзии в Йордания - на българския туроператор Абакс. The post Вижте едно от новите седем чудеса – Петра, пъстрите корали и римското наследство на Йордания appeared first on Туристически новини от България.
 • В Боженци затваряли с една врата две стаи
  Село Боженци пази ревностно своята над 600-годишна история. The post В Боженци затваряли с една врата две стаи appeared first on Туристически новини от България.
 • Музеят на солта в Поморие разказва историята на бялото злато
  Историята на добива на сол , която в древността е наричана бяло злато заради скъпата си стойност, разказва Музеят на солта в Поморие. The post Музеят на солта в Поморие разказва историята на бялото злато appeared first on Туристически новини от България.
 • С балон над Кападокия през септември на половин цена
  Можете ли да видите причудливите комини и скални образувания на Кападокия от птичи поглед, да посрещнете изгрева в компанията на шарени балони и всичко това да не разбие семейния ви бюджет? Да, ако решите да си подарите пътуване до „земна на красивите коне“, в която днес царе са не красивите животни, а покорителите на небето, задвижвани с топъл въздух. Заради епидемията от Ковид-19 цените на полетите над панорамите, които ви гарантираме, че ще запомните за цял живот, са на половин цена. The post С балон над Кападокия през септември на половин цена appeared first on Туристически новини от България.
 • На чаена церемония край Балчик
  Да преживееш истинска китайска чаена церемония, без да напускаш България. The post На чаена церемония край Балчик appeared first on Туристически новини от България.
 • 10 туристически маршрута в Пловдив
  10 атрактивни туристически маршрута е разработило Общинско предприятие „Туризъм“ в Плодив. The post 10 туристически маршрута в Пловдив appeared first on Туристически новини от България.