Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Шри Ланка е най-доброто място за наблюдение на сини китове в света
  Шри Ланка е най-доброто място за наблюдение на сини китове в света. Островната държава в Индийския океан, която се намира сравнително близо до бреговете на Индия, целогодишно е отправна точка за ентусиасти, които искат да се насладят на неочаквано елегантните движения сред вълните на най-голямото […] The post Шри Ланка е най-доброто място за наблюдение на сини китове в света appeared first on Туристически новини от България.
 • Отварят Епископската базилика в Пловдив, но засега само онлайн
  Голямата епископска базилика в Пловдив ще бъде официално открита на 18 април 2021 г. Датата не е избрана случайно. The post Отварят Епископската базилика в Пловдив, но засега само онлайн appeared first on Туристически новини от България.
 • Свети Павел благословил минералните извори вода на Огняново
  Един от българските минерални извори е благословен лично от първоапостол Свети Павел, когато той проповядвал християнството по нашите земи. А именно Мирото в Огняново. The post Свети Павел благословил минералните извори вода на Огняново appeared first on Туристически новини от България.
 • Галерия – Тракийските гробници край Казанлък
  Тракийските гробници край Казанлък са запазили през хилядолетията тайните на своите владетели, а днес са отворени за туристи. The post Галерия – Тракийските гробници край Казанлък appeared first on Туристически новини от България.
 • Рекламираме се в Германия като сигурна дестинация
  България се рекламира като сигурна и безопасна дестинация в Германия чрез над 300 туристически бюра, 27 специализирани медии и 77 туроператора. The post Рекламираме се в Германия като сигурна дестинация appeared first on Туристически новини от България.
 • Девойки се превърнали в каменни гъби край село Бели пласт
  Девойки се превърнали в каменни гъби край село Бели пласт. Поне това гласи легендата за необичайните скални образувания. The post Девойки се превърнали в каменни гъби край село Бели пласт appeared first on Туристически новини от България.
 • Николай Вучев: Усещане и доверие са в основата на туризма във Велинград
  – Г-н Вучев, от Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи получихте награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи в категорията „Сдружение с най-голям принос за изграждането на туристически имидж […] The post Николай Вучев: Усещане и доверие са в основата на туризма във Велинград appeared first on Туристически новини от България.
 • Покритият мост на Колю Фичето – символът на Ловеч
  Ако всеки град си има свой символ, който го определя и го прави известен по света за Ловеч това е покритият мост, изграден от майстор Колю Фичето построен през 70-те години на 19-ти век. The post Покритият мост на Колю Фичето – символът на Ловеч appeared first on Туристически новини от България.
 • Римската гробница в Силистра е от 4 век
  • Уникална Римска гробница от 4-ти век може да бъде видяна в Силистра. Архитектурният паметник от епохата на император Константин впечатлява с богатата си украса. Стените на гробницата са изрисувани с ловни сцени и с цветни растителни, животиниски и геометрични мотиви. The post Римската гробница в Силистра е от 4 век appeared first on Туристически новини от България.
 • 23 могили пазят хилядолетните златни съкровища на корейската династия Шила
  Шилла е едно от трите древни корейски династии, от чието обединения се образува Корея. Кралството просъществува близо 1000 години - от 57 г. преди Христа до 935 г. след Христа. Според легендата митичният основател на Шилла се излюпил от яйце, измътено от бял кон. Много по-впечатляващи за туристите обаче са златните съкровища и „гробниците на корейските царе“, които могат да се видят в Дерънгуон парк в град Кьонгджу. Неслучайно местността и намерените там златни съкровища са под протекцията на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. The post 23 могили пазят хилядолетните златни съкровища на корейската династия Шила appeared first on Туристически новини от България.