Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Проклятието на черните камъни на остров Ко Хин Гнам
  Приказен остров в Андаманско море, тюркоазено синьо море, черни блестящи камъни, които искрят под слънчевите лъчи като скъпоценни и легенда за проклятие, което се спотайва на острова и дебне непредпазливи туристи. Съчетанието от загадъчност и красота остров Тарутао в тайландската провинция Сатун в предпочитано място за еднодневна разходка на туристите из него. The post Проклятието на черните камъни на остров Ко Хин Гнам appeared first on Туристически новини от България.
 • Корпоративната социална отговорност като иновативен инструмент за подпомагане на туристическите компании да преодолеят настоящите предизвикателства
  Туристическият сектор и предприятията в него през последните години изпитват огромни затруднения в резултат на пандемията от Ковид-19 и последвалата енергийната криза в резултат на войната в Украйна, която удари цяла Европа. Институции, правителства, компании и различни туристически асоциации отдавна са се ангажирали с намирането […] The post Корпоративната социална отговорност като иновативен инструмент за подпомагане на туристическите компании да преодолеят настоящите предизвикателства appeared first on Туристически новини от България.
 • Шефът на Celestyal Cruises Крис Теофилидес с ново отличие
  Главният изпълнителен директор на круизната компания Celestyal Cruises Крис Теофилидес бе обявен за Круизна личност на годината за 2022 на Seatrade Cruise Awards. The post Шефът на Celestyal Cruises Крис Теофилидес с ново отличие appeared first on Туристически новини от България.
 • В Русе правят фестивал на тортата Гараш
  Първият фестивал на сладкото изкушение – тортата Гараш, ще се проведе на 17 септември в Русе. Именно в българския град е измислена и рецептата за прочутия десерт от сладкария от Австро-Унгарската империя Коста Гараш, чието име и до днес носи тортата. The post В Русе правят фестивал на тортата Гараш appeared first on Туристически новини от България.
 • 3 перфектни обувки за ходене за лятната ваканция – вижте кой модел да изберете
  Когато избирате перфектните обувки за ходене, имайте предвид, че най-важното нещо, което трябва да се търси в обувките за пътуване, е удобството, а не стилът. The post 3 перфектни обувки за ходене за лятната ваканция – вижте кой модел да изберете appeared first on Туристически новини от България.
 • София влиза в кожата на Рим за ден
  На 3 септември в София за втори път българската столица ще „влезе в кожата“ на италианската по време на античния фестивал „Сердика е моят Рим“. Този път любителите на историята ще бъдат пренесени в края на 4-ти век по време на управлението на римския император Теодосий I The post София влиза в кожата на Рим за ден appeared first on Туристически новини от България.
 • Аджарлар лонгозу е сред най-големите лонгозни гори на Европа
  Знаете ли, че една от най-големите лонгозни гори в Европа се намира съвсем близо до България, в съседна Турция? Това е Аджарлар лонгозу (Acarlar Longozu). За да стигнете до нея трябва да пътувате едва около 2,5 от любимия на българските туристи мегаполис Истанбул. The post Аджарлар лонгозу е сред най-големите лонгозни гори на Европа appeared first on Туристически новини от България.
 • Глентлайтен – музеят на открито в Бавария
  Ако искате най-бързо да се се запознаете с културата и традиците на германския регион Бавария, не пропускайте да отделите няколко часа, а защо не и цял ден, за да посетите най-големия музей на открито в околностите – Глентлайтен. Той се намира на около 45 Мюнхен и е лесно достъпен както с автомобил, така и с публичен транспорт. The post Глентлайтен – музеят на открито в Бавария appeared first on Туристически новини от България.
 • Медуза пази от проклятие Цистерната на Истанбул
  Две глави на Медуза пазят Цистерната на Истанбул от проклятия през вековете. Уникалните склуптури отново могат да бъдат видяни от туристите, след пиключване на реставрацията на една от най-посещаваните забележителности на турския мегаполис. The post Медуза пази от проклятие Цистерната на Истанбул appeared first on Туристически новини от България.
 • Масаите – непокорните воини на Африка
  Масаите са може би едно то най-прочутите африкански племена, а посещението в селищата им и макар и беглото запознаване с културата им са магнит за туристите в Кения и Танзания. И днес масаите спазват традициите на предците си, техните вярвания и макар и досегът с модерната цивилизация да е оставил отпечатък и върху тяхната култура, те все още препочитат полуномадския си бит пред достиженията и комфорта на 21 век. The post Масаите – непокорните воини на Африка appeared first on Туристически новини от България.