Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Оберамергау е сцена и всички са актьори на нея
  Светът е сцена и всички ние сме актьори е казал Уилям Шекспир, без дори да е посещавал германският град Оберамергау, който веднъж на 10 години се превръща за 6 месеца в най-голямата сцена на открито, на която се разказва за живота и страстите Христови. Традицията датира от 1633 година или близо 400 години. The post Оберамергау е сцена и всички са актьори на нея appeared first on Туристически новини от България.
 • Започна Wine&Spirits Show 2022
  До 9 април столичният Интер Експо Център отново е притагетално място за любителите на качествените български и вносни вина. В зали 5 и 6 на изложбения център ще се състои поредното издания на Wine&Spirits Show. Изложението събира значима и представителна част производители, вносители и търговци на вино, високоалкохолни напитки и бира и привлича реални бизнес клиенти - дистрибутори, ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери The post Започна Wine&Spirits Show 2022 appeared first on Туристически новини от България.
 • Котките – господарите на Истанбул
  Котките, това са истинските господари на Истанбул. Като че ли няма друг град в света, в който опитомените хищници да са толкова почитани и обгрижвани. И ако за котките, които нямат постоянен дом говорим като за бездомни, то тези в Истанбул просто имат не само собствен дом, но и направо цял град. The post Котките – господарите на Истанбул appeared first on Туристически новини от България.
 • Пуснаха круизи по гръцките острови срещу 259 евро на човек
  Тридневни и четиридневни круизи по гръцките острови на цени започващи от 259 евро на човек с всичко включено в цената и без скрити такси предлага на българския пазар от март до октомври компанията Celestyal Cruises. The post Пуснаха круизи по гръцките острови срещу 259 евро на човек appeared first on Туристически новини от България.
 • Вижте Еверест от птичи поглед с панорамен туристически полет
  Ако искате да видите Еверест от птичи поглед и да разгледате съвсем отблизо първенецът на света, то задължително трябва да си подарите панорамен самолетен полет над Хималаите, чиито гвоздей е точно посрещане на първите слънчеви лъчи над заснежените планински върхове. The post Вижте Еверест от птичи поглед с панорамен туристически полет appeared first on Туристически новини от България.
 • Полетете с балон над Кападокия за Великден
  Кападокия, която е и люлката на християнството, а скалните църкви от преди столетия ни карат да преклоним глава, може да бъде посетена и по Великден, благодарение на директния чартърния полет на Планет Травел Център. The post Полетете с балон над Кападокия за Великден appeared first on Туристически новини от България.
 • Нова престижна титла за собственика на Замъка в Равадиново Георги Тумпалов
  Собственикът на Замъка "Влюбен във вятъра" в Равадиново Георги Тумпалов получи поредно световно признание за труда си и за построената от него приказна атракция край Созопол. Въпреки че не е професионален дизайнер или архитект, базираният в Италия World Desing Consortium (консорциум на дизайнерите по света) удостои българинът с престижната титла експерт. The post Нова престижна титла за собственика на Замъка в Равадиново Георги Тумпалов appeared first on Туристически новини от България.
 • Румънска звезда снима филм в замъка „Влюбен във вятъра“ край Равадиново
  Най-известната румънска звезда от социалните мрежи Андра Гоган засне последният си късометражен фирм „Русалки“ в най-посещаваната българска туристическа атракция – замъка „Влюбен във вятъра“ край Равадиново. Гоган има над 14 милиона последователи в мрежата TikTok, както и още над милиони фенове във Фейсбук и Инстаграм. The post Румънска звезда снима филм в замъка „Влюбен във вятъра“ край Равадиново appeared first on Туристически новини от България.
 • Български вина се превърнаха в хит в САЩ
  Български вина успяха да привлекат вниманието на сомелиери и дистрибутори по време на професионално винено изложение Vinexpo America. Интерес на форума са предизвикали червени вина от малката бутикова винарна Winery Manolev.  Подписани са и контракти за дистрибуция, като червените вина на родния бутиков производител ще бъдат позиционирани в специализирани магазини в щатите Невада, Илинойс, Ню Джърси и Мериленд. Винени клубове от САЩ също планират да включат вината в редовните си събития за техните членове. The post Български вина се превърнаха в хит в САЩ appeared first on Туристически новини от България.
 • Да си купиш бира от аптеката или в търсене на Петрич Калифорния
  Преди година наш познат, който работеше в Петрич, с усмивка никаза, че има нова крафт бира със звучното наименование „Петрич Калифорния“. Естествено, от уважение към иронията, веднага решихме да се сдобием с нея. Тъй като обаче не ходим в Петрич често успяхме да проверим само в два магазина в града, в която през миналата година дори не бяха я чували. Примирихме се и забравихме. The post Да си купиш бира от аптеката или в търсене на Петрич Калифорния appeared first on Туристически новини от България.