Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Ваканциите за Великден започват от 50 лева на ден
  Ако искате да празнувате Великден в хотел или къща за гости тази година, ще платите минимум 50 лева на ден на човек, показа проверка на travelbulgarianews.bg в онлайн сайтове с оферти. Предложенията за почивка и у нас, и в съседна Гърция започват от тези цени, […] The post Ваканциите за Великден започват от 50 лева на ден appeared first on Туристически новини от България.
 • В Бургас пуснаха електрически велосипеди под наем
  В Бургас вече можете да наемете електрически велосипед под наем чрез приложение, на принципа, на който се отдават и скутери. В града вече са пуснати 100 колела. В Морската градина има 4 точки, от които да бъдат наети, а също така станции има в комплекс […] The post В Бургас пуснаха електрически велосипеди под наем appeared first on Туристически новини от България.
 • 44 000 лалета и 60 000 теменужки ви чакат в Балчик
  За поредна година Ботаническата градина в Балчик ще се превърне в истински земен рай за любителите на цветята и красивите гледки. 57 000 лалета от 85 сорта очакват гостите на града, за да направят посещението им незабравимо. The post 44 000 лалета и 60 000 теменужки ви чакат в Балчик appeared first on Туристически новини от България.
 • През март сме летели най-много от София до Лондон
  Най-предпочитаната дестинация за пътниците на летище София през март е била британската столица Лондон, съобщиха от столичния аеропорт. От летището не уточняват каква част от пътниците, които са предпочели да посетят града са туристи и каква българи, които живеят за постоянно във Великобритания или са […] The post През март сме летели най-много от София до Лондон appeared first on Туристически новини от България.
 • Васил Найденов открива София Съмър Фест
  С концерт на българската музикална легенда Васил Найденов ще се открие тазгодишното издание на София Съмър Фест (Sofia Summer Fest) с концерт в Южния парк на 18 юли , съобщиха организаторите. Билетите за събитието вече са пуснати в продажба. Петото издание на културните събития в парка ще […] The post Васил Найденов открива София Съмър Фест appeared first on Туристически новини от България.
 • Проверяват за незаконни каравани и кемпери по морето
  Проверки за поставени незаконно каравани и кемпери в близост край плажовете започват по Южното Черноморие, съобщи областният управител на Бургас Пламен Янев пред БНТ. Срокът за доброволното им премахване изтича на 12 април. Става въпрос за летни временни домове, разположени в забранени зони или върху […] The post Проверяват за незаконни каравани и кемпери по морето appeared first on Туристически новини от България.
 • Фестивалът на лалетата започва през април в Истанбул
  Ако сте почитател на лалетата, то почти със сигурност вече сте посетили древният Константинопол или съвременният най-голям турски град – мегаполисът Истанбул, за да се насладите на цветната им феерия. През април и май в града ежегодно се провежда Фестивал на лалетата, а милиони лалета радват с цветовете си жителите и гостите на града. The post Фестивалът на лалетата започва през април в Истанбул appeared first on Туристически новини от България.
 • Фериботи в Гърция отказват да превозват коли на ток и газ
  Нови ограничения за електроавтомобили и коли на гад въведоха в Гърция от съображения за сигурност. За да се превозват от фериботи те вече трябва да отговарят на редица условия. Например електрическите коли няма да могат да се транспортират сами, а задължително с тях ще трябва […] The post Фериботи в Гърция отказват да превозват коли на ток и газ appeared first on Туристически новини от България.
 • Отвориха английския кралски замък Балморал за посетители
  Имението е любимо на крал Чарлз III и кралица Камила за лятна ваканция Само за 24 часа се продадоха всички възможни билети за посещение на английския замък Балморал, след като имението за първи път бе отворено за туристически обиколки. Мястото е любимо за прекарване на […] The post Отвориха английския кралски замък Балморал за посетители appeared first on Туристически новини от България.
 • Китай отново пуска чужденци да изкачват Еверест през Тибет
  За първи път след пандемията Китай ще разреши на чуждестранни туристи да правят опити за изкачване на Еверест през Тибет, съобщава CNN. Всички пропуски за използване на китайския маршрут нагоре по планината, който е известен в Китай като Qomolangma, се разпространяват от Китайската тибетска алпинистка […] The post Китай отново пуска чужденци да изкачват Еверест през Тибет appeared first on Туристически новини от България.