Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Нов таван за европомощта за закъсали фирми – 3 млн. евро
  До 3 млн. евро може да получи компания, включително и от туристическия сектор, която е отчела поне 30 на сто спад в оборота спрямо 2019 г. Това съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, които са единственият член за България на Европейската асоциация на хотели, ресторанти, […] The post Нов таван за европомощта за закъсали фирми – 3 млн. евро appeared first on Туристически новини от България.
 • 26 октомври става ден на мавруда
  26 октомври да бъде обявен за ден на мавруда. Около тази идея да направят по-разпознаваем у нас и в чужбина срещаният единствено у нас винен сорт са обединили сили винени експерти, сомелиери и представители на туристическия бизнес. The post 26 октомври става ден на мавруда appeared first on Туристически новини от България.
 • В Бургас строят туристически катамаран за разходки
  Нов туристическия катамаран, който ще води български и чужди гости на разходка в Бургаския залив започнаха да строят в морския град. Идеята е корабът, който може да вози до 100 пасажери, да работи целогодишно. The post В Бургас строят туристически катамаран за разходки appeared first on Туристически новини от България.
 • Да не се плаща туристически данък за деца, настанявани безплатно, искат от БТК
  Да не се заплаща туристически данък за деца, които нощуват и ползват услугите на хотелите безплатно, като част от пакетите, заплатени от техните родители. The post Да не се плаща туристически данък за деца, настанявани безплатно, искат от БТК appeared first on Туристически новини от България.
 • Туроператорите искат удължаване на мярката 60/40
  Да се удължи действието на мярката 60/40 с поне още 6 месеца. За това настояват от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА ) в писмо до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. The post Туроператорите искат удължаване на мярката 60/40 appeared first on Туристически новини от България.
 • СТО с актуални данни как се възстановява туризма в света
  Нов инструмент със статистически данни на Световната туристическа организация към ООН показва как се възстановява туристическият сектор в света след безпрецедентната криза, породена от мерките за ограничаване разпространението на КОВИД-19. The post СТО с актуални данни как се възстановява туризма в света appeared first on Туристически новини от България.
 • Абакс с нови договори – връщат веднага всички пари при отмяна на ваканция
  Нов протокол, приет от българския туроператор „Абакс“ ще защитава пътуващите в новите условия, наложени от мерките за неразпространение на COVID-19 в света. The post Абакс с нови договори – връщат веднага всички пари при отмяна на ваканция appeared first on Туристически новини от България.
 • На чаена церемония край Балчик
  Да преживееш истинска китайска чаена церемония, без да напускаш България. The post На чаена церемония край Балчик appeared first on Туристически новини от България.
 • Европейски туроператори предлагат и туристите да плащат за провалени ваканции
  Туристите да плащат част от сумата дори за провалени пътувания. За това настояват европейски туроператори и турагенти, които са пуснали петиция за промяна на Европейската директива за пакетни пътувания, защитаваща правата на клиентите на организирани екскурзии и ваканции. Към 12 часа на 21 септември документа е подписан от 3200 души.  The post Европейски туроператори предлагат и туристите да плащат за провалени ваканции appeared first on Туристически новини от България.
 • Златни монети откриха в крепостта Алмус край Лом
  Три златни монети от времето на византийския император Михаил VII Дука, който е управлявал от 1071 до 1078 година, откриха в античната крепост Алмус в Лом археолози начело с Валери Стоичков. The post Златни монети откриха в крепостта Алмус край Лом appeared first on Туристически новини от България.